BSW Bedrijven > Persberichten > Opening vlonderpad Mastbos

Opening vlonderpad Mastbos

Een grote wens is in vervulling gegaan,

Het vlonderpad op de Galderse Heide is gerealiseerd.

In het verleden waren er al wensen om te komen tot een mooie verbinding met het zuidelijke deel van het Mastbos. Het pad zou dan komen te liggen over de mooie heideontwikkeling van de Galderse Heide. Er was alleen een probleem, het gebied is heel kwetsbaar voor betreding, vele zeldzame planten als klokjesgentiaan bloeien hier. Hoe kunnen we dan toch dit mooie gebied beleefbaar maken, een vlonderpad was de oplossing.

Het Mastbos bestond vorig jaar 500 jaar. Een mooie gelegenheid om te kijken of er bedrijven/organisaties zijn die dit vlonderpad mogelijk willen en kunnen maken. Na vele gesprekken met verschillende instanties en bedrijven waren er ineens mogelijkheden.

ATEA-groep kon wel mensen leveren die bij de bouw van dit vlonderpad betrokken konden worden.

Er was een bedrijf die het materiaal en de fundering voor dit pad kon verzorgen. Van Vliet Kastanjehout kreeg uiteindelijk de opdracht om het materiaal en de fundering te gaan plaatsen. De mensen van ATEA-groep hebben vervolgens de loopplanken erop geschroefd. En daar was ineens het vlonderpad, al veelvuldig gebruikt door bezoekers die de weg naar dit pad al snel hebben gevonden.

Door de opening met wethouder Marianne de Bie, mensen van AGW en de ATEA-groep, is het vlonderpad nu een feit en kan iedereen hiervan gebruik maken.

Het gebied waar gewandeld wordt is en blijft kwetsbaar, daarom het verzoek om op het vlonderpad te blijven en de hond aan de lijn te houden.

Heel veel plezier en geniet van de fantastische route die nu helemaal klaar is “de Natuurbelevings route”. De start van deze route is bij restaurant de Kogelvanger en is in het totaal 8 km lang.

Kom het Mastbos beleven na 500 jaar geschiedenis en 500 jaar toekomst!

Staatsbosbeheer West-Brabant